Katri Kiukas
Esseeteos keväällä 2021

Esikoiskirjani Esseitä hoivasta, kumouksesta ja elämästä äitinä ilmestyy keväällä 2021. Kustantaja on Kulttuurivihkot.

Vuoden (lähes kahden ensimmäisen esseen kirjoittamisesta lukien) yksinäisen pakerruksen jälkeen tuntuu epätodelliselta ja käsittämättömön mahtavalta saada ulkoinen validaatio sille, että työ kannatti, siinä oli järkeä, se mitä syntyi ei ole arvokasta vain minulle.

Latteäiti-blogin saama hyvä palaute innosti minua kirjoittamaan lisää, vakammin, menemään kohti epämukavuutta, opettelemaan uutta, jatkamaan ilman tietoa siitä lukisiko kukaan koskaan tekeleitäni. Kiitos siitä! Luonnollisesti esseeteos laajenee ja syvenee ohi blogin sekä teemallisesti että tyylillisesti.

”Hoivan radikaalius on siinä, että se asettaa toisista välittämisen uusliberaalin pärjäämisen ja mukana roikkumisen edelle,” kirjoitan teoksen ensimmäisessä esseessä. Ehkä lauseeseen kiteytyy jotain oleellista koko teoksesta, jossa liikutaan leikkipuistoissa, metsissä, viidakkoviljelmillä, synnytyssalissa, veden alla, mummolassa ja utooppisessa tulevaisuudessa omakohtaisella, feministisellä ja teoriaa pelkäämättömällä otteella.

Esseeteos keväällä 2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun